Over DiVitaal

DiVitaal: duurzaam inzetbaar, levenslang vitaal!
DiVitaal is een innovatieve organisatie, die arbeid & gezondheid koppelt aan individuele duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Het Arbobeleid wordt vele malen effectiever door goede verbindingen te creëren tussen enerzijds de preventie van en begeleiding bij verzuim en anderzijds de persoonlijke fysieke en mentale fitheid. Met de juiste ondersteuning en communicatie komen medewerkers in beweging en gaan ze zelf aan de slag met hun gezondheid. Ons unieke, voor iedere opdrachtgever op maat gemaakte platform, ondersteunt het vitaliteitsprogramma. Om de medewerkers optimaal te versterken selecteren we samen met onze opdrachtgevers de geschiktste leveranciers met de beste trainingen en workshops.

Als stip op de horizon zien wij dat iedere medewerker gemotiveerd en in staat is om zijn eigen fysieke en mentale vitaliteit te managen. Kortom, fysiek en mentaal in balans te zijn en te blijven. Tevreden medewerkers, een optimale inzetbaarheid en een laag verzuim is ons doel.

We gaan voor het beste!

drs. Nico Rienks

Nog voor de intrede van de Arbowet heeft Nico zijn eigen arbodienst opgericht in 1992. Daarnaast is hij bijna zijn leven lang actief in de topsport (roeien). Eerst als actief sporter en daarna als coach. De combinatie van ervaringen, enerzijds op het terrein van arbeid & gezondheid, anderzijds op het terrein van de topsport, motiveert hem om voor iedereen de mogelijkheid te creëren het beste uit zichzelf te halen. Daartoe is veel meer nodig dan de focus op verzuim. Ter wille van topprestaties moeten de allerbesten zich ook willen en kunnen verbeteren!

‘Olympische gouden medailles worden niet gehaald zonder zelfsturing.’

 

drs. Ilka van der Peet – Schmelling

Patiënten die bereid zijn thuis flink te oefenen, zijn veel sneller van hun klachten af, leerde Ilka als fysiotherapeut. Tijdens de studie gezondheidswetenschappen leerde zij tevens de wisselwerking tussen gedrag en arbeid & gezondheid. Bij Rienks Arbodienst gaf Ilka ruim vijf jaren leiding aan de afdeling ‘preventieve medische onderzoeken’. Samen met haar team begeleidde zij opdrachtgevers bij het ontwerpen, implementeren en uitvoeren van diverse Arbo- en gezondheidsprogramma’s. Hobby’s van Ilka zijn ‘lekker en gezond eten’ en buitensporten als hardlopen en (berg)wandelen. Het menselijk gedrag, voeding, sport & bewegen en op de juiste plek zitten zijn thema’s waar zij veel affiniteit mee heeft. Dit komt mooi samen in DiVitaal!

‘Durf je iedere vijf jaren eens af te vragen wie je wilt zijn en wat je over vijf jaren wenst te doen. Hoe ga ik nu leven en werken om dat te bereiken?’